Materijali

Lepljeno laminirano drvo (CLT)

Koristimo lepljeno laminirano drvo (CLT), sofisticiran moderan proizvod koji u velikoj meri poboljšava fizička svojstva tradicionalnog drveta kao građevinskog materijala. Ima izuzetno visoka svojstva termičke izolacije i šest puta je lakši od betona sa istom nosivošću. Pruža poboljšana zvučna svojstva koja ga, prema standardima STC i IIC, čine zvučno izolovanim.
Pošto se CLT isporučuje na gradilište u montažnom modularnom obliku, u proseku je potrebno 70% manje vremena da se izvrši gradnja CLT-om u poređenju sa projektima gradjenim betonom, opekom i malterom. Glavni faktor koji doprinosi brzini gradnje da, za razliku od betona, drvo je „suv“ građevinski materijal kom nije potrebno niti vreme da se osuši, niti vreme da se stvrdne i postigne svoju konačnu čvrstoću.

Drvo takođe pruža dugoročne koristi za okolinu jer skladišti ugljen-dioksid, prirodno ga sprečavajući da uđe u atmosferu. To je takođe ‘zdrav’ građevinski materijal koji prirodno diše, reguliše temperaturu i vlagu – deluje kao organski klimatizacioni sistem i značajno poboljšava kvalitet vašeg života.

Naše modularne jedinice osiguravaju postojan kvalitet zgrade i smanjuju uticaj na životnu okolinu.

 

Proces gradnje CLT pločama je brz i suv postupak s minimalnim otpadom koji se lako može reciklirati. Tehnologija višeslojnih lepljenih drvenih ploča je najmodernija tehnologija koja se danas koristi, a naše drvene ploče CLT proizvode se tehnikama sa niskom stopom zagađenja, relativno malom uloženom energijom, minimalnom količinom slatke vode i nultim procentom otpada u fabričkim procesima.

 

Dizajn visoke efikasnosti osigurava brzu gradnju i transport sa znatno manjim lokalnim uticajem i smanjenom potrošnjom energije i goriva.

Prozori i vrata

Naši visoko efikasni dvostruko zastakljeni sistemi prozora i vrata dovode do vrhunske tehničke izrade i termičke izolacije garantovanog kvaliteta, uz vrhunsku funkcionalnost i dizajn.