Sistemi

PAMETNA KUĆA

Pametna kuća je moderno domaćinstvo koje koristi tehnologiju i efikasno štedi energiju. Naš pametni sistem kontrole energije i tehnologije može da se prirodno uklopi u naš svakodnevni život. Sistem povezuje svetla, zavese, klima uređaje, podno grejanje i omogućuje vam upravljanje njima pomoću pametnog telefona, tableta ili zidne ploče. Ovaj sistem ne samo da omogućava kontrolisanje potrošnje energije s bilo kog mesta, bez fizičkog prisustva u kući, već se takođe može povezati i sa vašim alarmnim sistemom i sistemom video-nadzora, omogućavajući da se osećate sigurno gde god se nalazili.

Sistemi grejanja i hlađenja

Grejanje i Klimatizacija

• Toplotna pumpa voda-voda
• Podno grejanje
• Fancoil skriven u plafonu

AltaCasa kuća poseduje najsavremeniji sistem grejanja i klimatizacije – toplotnu pumpom vazduh/voda. Ovakav system grejanja čini objekat potpuno nezavisnim. Sistem grejanja i hlađenja ostvaruje dodatnu uštedu za stanare, jer oni imaju apsolutnu kontrolu načina potrošnje energije.

Gusta mreža visokokvalitetnih cevi podnog grejanja vodećeg brenda Rehau prostire se ispod parketa i pločica u svim prostorijama u stanu. Za dogrejavanje prostora, ukoliko ima potrebe za tim, koriste se parapetni fancoil uređaji. Fancoil stvara hladan ili topao vazduh, kao kod klima uređaja, pri čemu je sistem potpun bešuman.

Najveći deo toplotne energije iz sistema distribuira se putem podnog grejanja. 

Podno grejanje obezbeđeno je u svim prostorijama i ugrađeno ispod parketa. Upravo je parket idealan tip podloge za podno grejanje, jer se zagreva ravnomerno, dok temperatura od oko 30°C u sistemu grejanja ne utiče na dugotrajnost parketa. Odrasli i deca mogu bez brige hodati bosi po parketu u svako doba godine. Podno grejanje obezbeđuje najravnomernije zagrevanje prostorija, jer toplota ne dolazi sa jedne tačke, niti jakog strujanja vrućeg vazduha, kao kod klima uređaja. Proizvođač cevi za podno grejanje, kao i drugih cevi je ugledna nemačka firma Rehau koja daje desetogodišnju garanciju na čitav sistem. 

“ECODAN”

– Ekonomična, ekološki svesna sledeća generacija grejnog sistema. Štedeći energiju i vodeći računa o životnoj sredini, Ecodan kompanije Mitsubishi Electric sadrži visokoefikasni sistem toplotne pumpe koji zadržava “toplotu u vazduhu”, obnovljivi izvor energije. Opremljen naprednim inverterskim regulatorom, precizni regulator temperature obezbeđuje komforno grejanje, a njegovu “sve-u-jednom” unutrašnju jedinicu koja štedi prostor istovremeno je i jednostavno ugraditi. Ove karakteristike štednje energije, velikog komfora i jednostavne ugradnje dovele su ecodan sistem grejanja u centar pažnje. 

 

Odličan učinak toplotnih pumpi Ecodan, čak i pri niskoj spoljnoj temperaturi! Sa ciljem da ostvari još veći komfor i štednju energije, kompanija Mitsubishi Electric s ponosom predstavlja revolucionarni novi sistem kontrole. On je zasnovan na podacima koji ukazuju da 1°C pada temperature protoka vode povećava koeficijent učinka (COP) ATW sistema za 2%. To znači da na uštedu energije dramatično utiče regulisanje temperature protoka vode u sistemu. 

Flash Injection Circuit je originalna tehnologija koju je razvio Mitsubishi Electric. Proces razmene toplote pretvara rashladnu tečnost u dvofazno, gasno-tečno stanje, a zatim komprimuje gasno-tečno rashladno sredstvo u tački B (injektorski kompresor). 

Ovo kolo obezbeđuje dovoljnu brzinu protoka rashladnog sredstva za grejanje kada je spoljna temperatura vrlo niska. Ova unapređenja modela ZUBADAN New Generation obezbeđuju pouzdano, efikasno grejanje kada je spoljna temperatura vrlo niska.

Fan coil “Innova”

Ovi uređaji sastoje se od grejnog, odnosno rashladnog dela i ventilatora. Fan coil se vezuje na ventilacioni sistem i tako kontroliše temperature prostorija.

Italijanski proizvođač fan coil-a vrhunskog kvaliteta


Koja su prednosti?

•Povećana efikasnost
•Kvalitetno metalno kućište koje se jednostavno održava
•Integrisani elektronski termostat

Fan Coil uređaji ove kompanije dolaze u šest serija:
•SL Serija – najpopularniji proizvod, lako uklopljiv u sve enterijere.

Odabir adekvatnog termostata obezbeđuje regulaciju ventilatora, uštedu energije i zaštitu od buke

Kamin

Moderan bezvremenski dizajn sa elementima čistih linija omogućava našim pećima da se stope u raznim okruženjima. Asortiman se može pohvaliti najnovijom tehnologijom sagorevanja, što ga čini izuzetno efikasnim. Peć je vrlo jednostavno postaviti zahvaljujući njenoj ravnoj zadnjoj strani i kompaktnoj veličini. Jednako je pogodan u uglovnim oblastima.

Model Svea Flame Vell Done 2 standardno dolazi sa čeličnom pločom, ali kao dodatni dodatak ima gornji deo od kamena koji čuva toplotu.
Veliko prednje staklo i dve bočne staklene ploče daju sjajno svetlo vatre koje se rasipa u sobu i impresivan pogled na vatru.

Komora za sagorevanje ima rešetku za odlaganje, posudu za pepeo i oblogu od Vermikulita (prirodni mineral) za efikasno sagorevanje. Vrata su izrađena od čelika 5 mm. Ručka je integrisana u šasiju.

Kamin Svea Flame pogodan je i za spoljašnji vazdušni priključak i za ventilator. Ovaj model je dostupan sa dodatkom za drvo i vratima u crnom ili sivom laku.

Eko Heating sistem

EkoHeating sistem podnog grejanja na 12 Volti koji je nastao u skladu sa trendom globalnog kretanja ka uštedi električne energije, koristi aluminijumske trake koje se postavljaju u pod pod bilo kojim okolnostima koje zahteva objekat.
Proizvod je sastavljen od grejnog tela (alu trake), elektronskog skopa, i termostata. Grejno telo je plastificirana aluminijumska traka širine od 6 – 20 cm, debljine 0.5 mm, koja se polaže na unutrašnje ili spoljašne podne ili zidne površine.

Montaža se vrši na zid ili u zid. Termostati su predviđeni za svaku prostoriju posebno. Prilikom montaže koriste se elektronski ili elektromehanički termostati.
Novitet su “smart” tj pametni termostati koji omogućavaju veoma laka integrisanja u prostorima tzv. “pametnih kuća”.

 

VRHUNSKI UŽITAK

Kod krajnje niskog temperaturnog režima i vrlo velikog grejnog tela, grejanje vam ne može ponuditi ništa drugo osim čistog užitka. Zapravo, kvalitetu ugodnog života je posvećena najveća pažnju. Rezultati su sledeći:

  • Ravnomerna i uravnotežena emisija toplote;
  • Ravnomerni raspored temperature po podu i prostoru;
  • Skoro idealni temperaturni profil (tople noge i hladna glava);
  • Odabir temperaturnog režima za svaki prostor zasebno;
  • Prihvatljivost sa stanovišta uređenja prostora (nema radijatora)
  • Ne uzrokuje buku, mirise, kruženje prašine i telu neprihvatljivih površinskih temperatura;
  • Dobre regulacijske mogućnosti;
  • Mogućnost odabira podne, zidne ili kombinovane ugradnje.

SIGURNOST

Sistem deluje na sigurnih 3-48 V niskog električnog napona. Grejaće trake možete, bez posledica, okretati ili smočiti.
Vrednosti elektromagnetskog zračenja su bitno ispod dozvoljenih. Nema štetnih utjecaja EM zračenja!

 

HIGIJENA

Osnovna razlika između “radijatorskog” i podnog grejanja je u načinu prenosa topline u prostor. Podno grejanje ravnomerno emituje, odnosno isijava toplinu, a radijatori je konvertiraju, tj. prenose kruženjem zraka. Na taj način se pored topline u prostor prenosi prašina i svo biološko raslinje koje se razvija na vlažnom tlu. Grejanjem, odnosno isušivanjem tla, podno grejanje u velikoj meri sprečava razvoj spomenutih organizama.

Dakle: manje prašine, manje grinja, manje bakterija, manje alergija…

Solarni paneli

Svaka kuća se može opremiti solarnim pločama koje će, čak i uz nizak nivo sunčeve svetlosti, neprestano pružati dodatnu količinu energije i grejanja – uključujući električnu energiju, podno grejanje i toplu vodu – značajno smanjujući račune za energiju.

Mnoga mesta mogu biti pogodna za dobijanje geotermalne visokotoplotne energije iz zemlje. To će proizvesti dovoljno resursa za grejanje kuće podnim grejanjem. Iako je u početku instalacija ove vrste grejanja skuplja, ako se dugoročno proračuna, uštedeće deset puta više od izdataka.

Naše kuće su otporne na požar i zemljotres i dizajnirane su tako da smanjuju potrebu za generalnim remontom ili preteranim troškovima održavanja u budućnosti.